17 martie 2012

Sesiune de informare - 16.03.2012

Ei bine ,am fost aseara la sesiunea de informare de la sala Dalles. Ca si in R.M si la noi a fost domnul Paul T.Bineintels ca sesiunea nu a durat mai mult de 2 ore: 1 ora prezentare si o ora de intrebari.
Prezentarea a fost cea obisnuita cu o mica exceptie. Momentul in care a prezentat ce acte este nevoie de la angajator (certificatul de munca) care arata cam asa pe ecran:

-functii ocupate si perioada de angajare
-descrierea sarcinilor
-numarul de ore lucrate saptamanal
-salariul
si ceea ce este cel mai interesant aparea pe ultimul rand in paranteza cam asa:
-(cartea de munca NU se accepta) - aceasta chestie a fost indreptata de domnul P. la partea de intrebari cand a spus ca , cartea de munca se accepta dar nu este sufucienta,dar daca nu mai exista angajatorii pe la care ai trecut sau nu mai esti in bune relatii cu ei,se accepta si cartea de munca pana la urma.

Bineinteles ca la sectiunea de intrebari ,intrebarea pe care o astepta toata lumea,nu si-a gasit raspunsul - nu se stie cand va fi urmatoarea sesiune de interviuri.
A mai spus ca in momentul de fata toate actele se transfera de la Viena la Montreal, si ca toate actele suplimentare se trimit la Montreal ,dar numai dupa ce ai primit ACC-ul,adica numai dupa ce ai numar de dosar.
Si a mai spus ca ritmul de procesare al dosarelor va fi mult mai accelerat la Montreal.
Ca teste de limbi straine se accepta la franceza TEFAQ,TEF,TCF,TCFQ iar la engleza doar IELTS.
Cea mai tare intrebarea a fost ultima pusa de un participant la sesiune: putem trimite actele pentru dosarul doi inainte de a primi CSQ,pentru a accelera procesul? Raspuns : NU.

Cam atat de la aceasta sesiune.

2 comentarii:

  1. Ar fi bine sa le trimita odata la Montreal si sa se accelereze procesul , ca mocaitii astia de la Viena ne-au scos peri albi.Cei din noiemvrie 2010 care am primit ACC -ul nu trebuie sa ducem teste de limba?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu vi s-au cerut ,nu trebuie sa dati nici un test. Obligatorii sunt numai pentru cei care au depus dosarul dupa 5 decembrie 2011.

    RăspundețiȘtergere