23 martie 2012

Bloguri noi de emigranti

Am gasit inca 2 bloguri noi ai unor emigranti din Republica Moldova in Canada. Foarte interesante .Si mai sunt scrise si in dulcele grai moldovenesc


si


15 comentarii:

  1. Multumim pentru reclama :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ,blogurile astea nu le consider reclama,ci consider ca este un lucru foarte util pentru toti cei ce vor sa ajunga peste Atlantic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult oricum. Eu imi dau seama ca nu poate fi publicitate, pentru ca nu e ceva comercial. Thanks for sharing!

      Ștergere
    2. Fii atent, am vrut sa las un comentariu pe blogul tau si nu a mers. Tot imi cerea sa ma autentific si nu am mai avut rabdare. Asa ca ii cer gazduire lui Catalin. Foarte tare blogul tau. M-am delectat o seara intreaga citindu-ti postarile. E foarte amuzant si are personalitate. :). Mi-ai dat si idei. Vreau si eu sa calaresc cai la Niagara-on-the-Lake :)))

      Ștergere
    3. Mersi pt sharing. Cind o sa primesc banii pt publicitate ma impart cu tine:))

      Ștergere
  3. Da asa e. imi place sa le citesc pe toate.
    bune,rele,eu imi fac o idee.
    va mai dau vreo cateva bloguri ca sa vedeti cum se vede canada prin ochii emigrantilor si nu numai.
    filosofie pe bordura
    Canadaimigrantblog
    omul de piatra
    wetpaint blog
    viata in canada
    e bine sa citim si bloguri sau forumuri canadiene ca sa ne facem o idee.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tzipi, am citit articolul tau de pe ,, filosofie pre bordura" si am vazut ca ai prezentat ,multe parti negative ale Canadei, chiar aparand Canada ca o tar din lumea a treia, dar am si eu o intrebare si te rog nu mi-o lua in nume de rau, daca e asa de rau in canada, de ce nu te intorci in Raiul din Romania??

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim : Eu nu prezint Canada ca o tara din lumea a 3 a, ci prezint realitatile din tara asta : asa cum apar ele prezentate din ziare ( eu doar le citez ). Iti sugerez sa scrii emailuri ziarelor din Canada si sa-i intrebi pe ei de ce prezinta Canada ca pe o tara din lumea a 3 a !
    In plus, daca ai fi citit mai multe la mine pe blog, ai vazut ca am spus tot timpul ( inclusiv pe comentarii, cand ma intreba lumea ), ca in Canada nivelul de trai e mai bun decat cel din Romania. Cu alte cuvinte, mai bine saraca in Ca, decat sarac in Ro .

    Nu ma intorc in Romania pentru ca n-am nici pentru cine, nici pentru ce sa ma intorc. Nu exista nici un motiv sa ma intorc in Romania. Niciodata. Nici macar in vizita.
    Daca intrebarea se voia despre de ce mai locuiesc in Canada : este pentru ca INCA NU ma pot muta in alta tara. Nu ca n-as vrea : daca as putea, m-as muta ieri, m-as muta acum 6 ani .
    Lamurit ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa fim seriosi. Ziarele doar asta si cauta. Titluri care sa atraga atentia. Nu exista tara perfecta si de ce Canada ar trebui sa fie diferita? Daca omul doreste sa citeasca si sa publice doar articolele "negative" nu are decit, dar sa fim seriosi ca nu chiar totul e asa rau. Sapoi eu cred ca negativismul atrage negativism. Nu mi-o lua in nume de rau dar chiar nu vad totul asa gri cum se descrie in unele articole.

      Ștergere
  6. Da ce intepata mai esti.!

    RăspundețiȘtergere
  7. E irelevant ce cauta ziarele : relevant este ce GASESC. Cand ancheta jurnalistica vine cu dovezi concrete, fapte concrete, nu mai poate fi ziarul acuzat de rele intentii sau senzationalism a la OTV.
    Chiar aulasat jurnalistii canadieni impresia ca au inventat faptele alea ? Nu ti-o iau in nume de rau, insa ce-i in mana, nu-i minciuna : fapta e fapta, nu poate fi negata decat daca vreti sa cosmetizati realitatea.

    Cat despre povestile cu negativismul care atrage negativisme, imi cer scuez, da' asta-i misticism 100 %.

    Anonim : Nu-s intepata, doar ca la asa intrebare .... asa raspuns ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu zic ca faptele nu-s adevarate dar cred ca se stie ca intotdeauna ce e mai rau se vinde mai bine decit bine. Sapoi ce chiar nu ai gasit nici un articol in care sa se vorbeasca de bine de Canada?
      Referitor la negativism ma refeream mai mult la ceea ca un om cind e pesimist vede mereu partea goala a paharului. Si daca ne concetram atentia in a gasi articole negative pai la sigur le gasim :)

      Ștergere
  8. Nu prea am gasit articole pozitive. Unul dintre ele este ala cu legea prostitutiei, pe care l-am si pus pe blog.
    Atat pesimismul cat si optimusmul sunt pentru oamenii rupti de realitatea in care traiesc. Eu prefer sa ved realitatea asa cum este ea. Din nefericire, realitatea din Canada e neagra, si nu cum am vrea noi sa fie.

    Este absolut irelevant ce se vinde in ziare ( in ceea ce priveste realitatea din Canada ): relevante sunt faptele si dovezile, care nu se pot contesta. Ca daca ele n-ar exista, ziaristii n-ar putea sa umple ziarele cu fapte criticabile.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum nu mai poti spune ca prezinti Canada din ziare, ci este o parere personala si anume ca realitatea din Canada este neagra, si atunci vine iarasi o intrebarre:de ce mai stai intr-o tara in care realitatea e atat de neagra?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru ca inca nu pot pleca ( uite-te in jur, e criza prin lume , joburile nu stau pe garduri ).
    Indiferent de parerile si perceptiile personale, realitatea e una singura.

    RăspundețiȘtergere