22 martie 2012

Programul de emigrare in Quebec se inchide partial

Ia cititi si minunati-va. Incepand cu 20 martie 2012 si pana la 30 martie 2012 se reduce numarul de aplicatii pentru depunerea dosarelor in Quebec.

Iata link-ul de pe site-ul oficial:


Asadar pentru un an de zile se pune frana emigrarii in Quebec. Este bine pentru cei ca noi care au deja ACC-ul ca nu se aplica si retroactiv (sau oare se aplica ?????).
Asa ca pentru meseriile prioritare numarul de dosare depuse este nelimitat,pentru cele din grupa a doua,adica cele care au 6 puncte la domeniu de formare - http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/publications/fr/divers/domaines-6.pdf - se primesc maxim 14300 de dosare, iar pentru celelalte nu se primesc deloc dosare.

De asemenea se mareste si taxa pentru lucratori independenti : http://www.immigrer.com/actualite/4830/les-frais-d-immigration-au-quebec-passent-a-750-dollars

Probabil ca toate astea se intampla datorita numarului mare de dosare trimise pana la aceasta data.

3 comentarii:

  1. Probabil ca asta se intempla pentru ca s-a prabusit piata muncii in Canada. Iar toti imigrantiicare nu isi vor gasi de munca,aia adusi de Quebec vor sta pe ajutor social nelimitat ( poti sa stai toata viata ).
    Iar deficitul bugetar e imens ( mai eles in Quebec -Ontario ) ..

    RăspundețiȘtergere
  2. Tzipi, am citit articolul tau de pe ,, filosofie pre bordura" si am vazut ca ai prezentat ,multe parti negative ale Canadei, chiar aparand Canada ca o tar din lumea a treia, dar am si eu o intrebare si te rog nu mi-o lua in nume de rau, daca e asa de rau in canada, de ce nu te intorci in Raiul din Romania??

    RăspundețiȘtergere
  3. Le 21 mars 2012, la ministre de l’Immigration et des Communautés culturelles a pris une décision concernant la réception de demandes de certificats de sélection (PDF, 167 Ko). Selon cette décision, la ministre détermine le nombre maximal de demandes pouvant être présentées par certains candidats à l'immigration économique.

    Cette décision est prise sous réserve que l'Assemblée nationale du Québec adopte un projet de loi, tel qu'annoncé par le ministre des Finances dans son discours sur le budget du 20 mars 2012, qui comporterait une disposition législative, rétroactive au 20 mars 2012, habilitant la ministre de l'Immigration et des Communautés culturelles à prendre cette décision. Fiti mai atenti la ceea ce scrie pe situl lor, acolo se refera la emigranti economici ,si nu la emigranti permanenti.

    RăspundețiȘtergere