7 octombrie 2012

O alta viata - Emigrare in Canada (Prima TV)

Multumim user-ului rickr26 de pe Montreal.ro


Episodul 1




Episodul 2  --  a fost sters la cererea protagonistilor

34 de comentarii:

  1. le-am urmarit pe amandoua .
    frate ,daca ar fi totul asa de simplu si frumos ...
    nu pot sa nu imi pun imtrebarea cine sau ce sta in spatele acestor emisiuni ,si care este motivul pentru care sunt facute .

    da, daca esti aici deja ,de vede intr-un fel ,daca esti inca in romania ,se vede altfel.

    oricum ,mult succes tuturor celor ce vor sa emigreze si sa fie asa usor cum apare in aceste emisiuni !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce astepti schiorule, pune-ti schiurile si la treaba. Nimic nu este usor iar emisiunea nu iti arata cat de usor este ci care sunt variantele si cu ce te infrunti. Oricum daca ai curaj de ce nu incerci si tu?
      Eu sunt "Sora" din filmul #2 si daca doresti vei primi acelasi ajutor, dar vezi mai intai daca indeplinesti conditiile de a venii, si vei vedea ca nu este nici simplu si nici frumos!

      Ștergere
    2. Stai linistita ca skiorul este deja acolo in provincia N.B. - uite aici si blogul lui http://mergemsprecasa.blogspot.ro/

      Ștergere
    3. Bravo lui poate deci sa ajute cu sfaturi!
      Iar eu sunt linistita de foarte mult timp chiar din timpul dinozaurilor!

      Succes si bafta tuturor celor pozitivi si motivati!

      Ștergere
  2. N-am avut rabdare sa ma uit decit la primul film, insa nici astia nu spun atot adevarul : nimeni nu iti inchiriaza cind esti nou venit, daca nu ai job, sau garantor, sau pile la manager. Au " uitat" sa precizeze ...
    In rest, e amuzant cum spun tuturor ca ei sunt newcommeri din Romania : de parca ar interesa pe cineva...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ai facut seara Catalin! :)). M-am uitat la amandoua si apropo de ce zicea Tzipi mai sus prostia asta cu newcomerii din Romania o mai aveam si noi pana ne-am dat seama ca nu intereseaza pe nimeni treaba asta :)). Primul film mi-a placut mai mult decat al doilea. E mai funny. Iar accentul lui Georgel e de milioane :)). Oricum, mi-am adus aminte de ameteala noastra si cea mai tare faza a fost atunci cand ei sunand la agentia cu apartamentele nu le-a raspuns nimeni si ei au inceput sa se uite in sus :))))). Cu gasirea unui loc de munca prin agentiile alea e vrajeala. Te ajuta, dar te ajuta sa iti faci un resume, sa te trimita la niste cursuri gratis de engleza, chestii din astea, dar sa iti gaseasca job, mai greu. Daca ar fi asa de usor, toata lumea ar avea job pe meserie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha, ha...seamana cu emisiunea aia "Schimb de mame". Cred ca si realizatorii sunt tot aia. De-ar fi totul asa de simplu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macar daca ar scoate la iveala toata mizeria, asa cum faceau la "Schimb de mame" ! Da' vezi tu .... cind e vorba de Canada, imediat sar toti, sa-i faca reclama mincinoasa...

      Ștergere
  5. Ma, tzipi-Gigi contra,ia spune-ti tu povestea ta.. sa vedem , a ta a fost mult mai grea????

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce vi se pare trucat in filmele astea?Ca au gasit aia din Piatra -Neamt chirie asa dee repede?? Asa este , chirii sunt ,acum depinde de pret, iar astialalti din Brasov o aveau pe sora-sa, care-i grteutatea?unde-i manevra?? Ati plecat acolo si tot romani ati ramas , carcotasi, si daca Canadei i se face reclama mincinoasa- repet a nustiu cata oara, de ce mai stati intr-o tara careia i se face reclama mincinoasa??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e de carcoteala, doar erau niste comentarii pe langa filme, venite din partea unora care traiesc unde au plecat oamenii aia. Cu bune si cu rele, ajuns in Canada, din pacate sau din fericire, tot roman ramai. Canada nu te spala de pacate, oricat de mult te-ai pune contra. Iar filmele nu sunt mincinoase, chiar pun niste probleme reale, doar ca la modul simplist. Dar tot e mai bine decat nimic.

      Ștergere
  7. Pai nu e asa de simplu, se vede si din film , e clar ca afost un montaj, da ce voiati sa stea ala sa filmeze zilele pana au gasit aia servici?,normal ca au aratat ziua deja cand au gasit serviciul, se stie ca e mai greu ptr unii, dar poate fi foarte usor ptr altii , depinde de fiecare si de credinta fiecaruia, normal ca unui carcotas i se rezolva mai greu problemele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi despre altceva vorbeam si nu despre taierile de la montaj, da' lasa ca o sa intelegi tu cind vei creste mai mare ...

      Tu ziici ca "unui circotas i se rezolva mai greu problemele" . Sigur ca daaaa !
      Dar daca tii degetele incrucisate si repeti forumla magica " abracadabra", eu te asigur ca problemele se vor rezolva instantaneu !

      Ștergere
  8. Mai femeie, nu am zis ca totul se rezolva cu o pocnitura de deget , ,si daca nu esti in stare sa dai o replica ,nu trebuie sa jignesti prin a numi pe cel care are alta parere ca nu stie despre ce vorbeati. Ia uite mai sus, nu ai scris tu ca filmul nu arata toata mizeria, la asta ma refeream in ceea ce am spus eu , ca voiai sa-ti arate mizeria, care mizerie? si asta ti-am repetat ,cum stai tu in mizeria aia??? Simplu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din moment ce tu imi servesti misticisme ieftine ( daca ai credinta, totul se rezolva / daca esti circotas, lucrurile se rezolva mai greu )cum poti avea pretentia sa te iau in serios, omule ?
      Asa intrebare, asa raspuns ... Cind vei veni cu argumente rationale,atunci si numai atunci vom discuta serios, ca doi adulti.
      Pina atunci ... misticisme oferi, misticisme primesti.

      Ștergere
  9. Vezi ca ala cu credinta nu sunt eu , eu doar te-am intrebat de ce stai intr-o tara mizerabila -vezi sa nu te murdaresti si tu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si apropos stii de ce vezi totul negru sau mizerabil , tocmai ptr ca nu ai credinta , a avut dreptate anonimul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu m-am uitat cu sotul meu la filmele acestea si ne amuzam, dar nu de ceea ce filmul prezenta: cautarea chiriei, a jobului etc., care intr-adevar te pot pune in niste situatii ciudate ca asa este, ca sa gasesti chirie repede ai nevoie de cineva sa te recomande, ca sa iti gasesti un job, prin agentiile respective nu il gasesti repede. eu am avut de-a face cu agentiile respective si pur si simplu ti se ia de ele. te cheama la tot felul de workshop-uri, te pun sa faci niste lucruri de genul hai sa iti aratam cum se face un CV, chestii din astea; sunt bune pentru cineva la inceput pentru ca isi poate face o idee despre locul in care a ajuns si se poate orienta, dar pentru mai mult, nu se mai implica asa cum ar fi de asteptat. Noi ne amuzam de ameteala lor pentru ca am trecut si noi cu varf si indesat prin toate si inca mai trecem. Cand spuneam ca am ras la faza cu uitatul in sus, parea tocmai punctul ala maxim in care ai impresia ca nu stii ce sa mai faci si in ce parte sa o mai iei. Te uiti in sus din instinct ca poate vine ceva de unde, dar nu vine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci pana la urma exista un fir de adevar si in filmuletele astea!

      Ștergere
    2. Da, sunt f adevarate. Chiar daca nu spun tot, sunt f adevarate.

      Ștergere
  12. Filmele exprima realitatea, eu sint unul din personajele acelor emisiuni.
    Au trecut aproape 5 ani de atunci. Sint in Canada si pot sa spun ca a fost cea mai buna alegere pe care am facut-o vreodata. La inceput nu este usor, dar totul depinde cit de motivat esti sa te reintegrezi intr-o noua societate, si cit de important este pentru tine sa duci o alta viata, mult mai buna decit cea din Romania. Sa nu uitam ca "jargoanele de Romania" si lipsa de bun simt, nu te ajuta sa razbati acolo. In acest moment eu am realizat in Canada ceea ce puteam sa realizez in Romania in 50 de ani.Pasul este greu din cauza atator sentimentalisme legate de plaiurile Romanesti, dar atata timp cat TU nu ai curaj sa-l faci, nu-i critica pe altii care au reusit, ca de fapt lasitatea ti-o ascunzi in spatele vorbelor urate pe care le spui si criticilor pe care la faci vis-a-vis de cei care pe care sa zicem ii vezi in emisiune. Nu trebiue sa ai pe cineva in Canada ca sa reusesti, sint o multime de mecanisme care te ajuta sa-ti gasesti chirie, sa the integrezi, sa-ti cauti un loc de munca etc., si Statul Canadian iti da si bani pentru treaba asta. Nu te lasa in "strada", nu te lasa sa "mori de foame".
    Pot sa ajut cu informatii reale pe cei care sint interesati, nu stau la discutie cu cei care doar critica.
    Si bineinteles, noi traim tot Romaneste, dar la standarde mult mai inalte.
    Sa fiti sanatosi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru postare - imi pare bine ca va merge bine (scuzati repetitia) . Daca ne puteti spune si persanajul carui episod sunteti ar fi super .E bine ca nu sunt si critici pozitive, nu numai negative

      Ștergere
    2. FLICITARI. Si noi avem interviu pe 13 dec . In ce provincie sunteti? .Noi mergem in Montreal, cred ca preturile si legile acolo sunt putin diferite de alte provincii.Spune-ne cate ceva de educatia copiilor in scoli , ca asta mi se pare mie important, restul se rezolva, numai sanatate sa fie. Multumim .

      Ștergere
    3. FELECITARI SI SA FIE INTR-UN CEAS BUN.
      Eu sint Laura, din filmul 2, va rog sa nu luati seama la cei de pe aici care incearca sa descureje,( pina la urma daca nu esti fericit de ce mai stai pe aici, du-te inapoi si vezi ce viitor minunat o sa ai.)Noi nu avem copii, dar avem un nepot aici, si mai stim cite ceva despre scoala. Multi considera scoala de aici slaba, se bazeaza mai mult pe jocuri si concursuri, strategii, mai mult pe lucruri practice decit teoretice. Imi spunea un amic ca obisnuia sa faca temele la mate cu fiul sau, si iata cum copilul, la un test, a luat cel mai mic calificativ din clasa, desi a ajuns la rezultat inaintea colegilor sai. Stiu cit pare de absurd, dar profesorul i-a spus amicului respectiv ca de fapt copilul nu a avut strategie. Sincer eu ii vad iesind de pe bancile facultatii si pot sa spun ca de fapt sint foarte bine pregatiti, probabil ca tocmai datorita acelor strategii. Noi, pe vreamea noastra studiam in facultati mult prea multa teorie, si prea putina practica, aici este invers.
      Acum cine are copii si poate sa dezvolte subiectul mai bine, este binevenit. Ne mai auzim, va pup.

      Ștergere
    4. noi avem 3 copii, suntem din Suceva si mergem in Montreal , speram sa se acomodeze copiii.

      Ștergere
    5. Noi sintem in Edmonton, Alberta, copii se for vor acomoda mult mai repede decat voi, iar la scoala o se le placa, sa-si faca prieteni noi, se vor bucura de acele jocuri, concursuri si strategii, nu va faceti probleme.

      Ștergere
  13. Sunt bune, chiar si ptr incurajare, si nu uitati ca cei din filme aveau meserii prioritare, adica ma gandesc ca mai usor gaseste un inginer mecani loc de munca decat un profesor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si presupun ca amandoua cuplurile au emigrat pe Federala!

      Ștergere
    2. Inginer, profesor sau altceva, nu are importanta.Am vazut profesori reusind mai repede decit in tehnolog, am vazut si invers, totul e in functie de cit de bine te misti-si aici vreau sa spun cit de bine stii sa-ti culegi informatiile si sa te pui pe treaba pentru a ajunge acolo unde doresti.
      Laura

      Ștergere
    3. Vis-a-vis de meserie, cineva mai sus mentioneaza ca agentiile nu te ajuta in gasirea unui loc de munca ca altfel toti am avea "job pe meserie". Numai sa mentionez: cuplul de la filmul # 2 nu a apelat la agentie si au inteles dincolo de primele info despre ce este vorba, au aplicat tone de resume-uri, pe cont propriu, au avut job-uri de inceput, pe bani mai putini dar tot in meseriile lor, si dupa ceva timp amandoi isi au jobul in companii cu renume dar si cu bani, meserii pentru care au fost pregatiti in Romania, chimist si inginer proiectant. Deci ei chiar ar putea sa faca parte dintr-un nou film cu tema:" Ce s-a intamplat cu Laura si Sorin? si-au indeplinit sau nu visul pe care l-au avut cand au plecat din Romania?" Nu are importanta daca ai sau nu pe cineva aici sa te ajute pentru ca la interviuri si la munca tu trebuie sa faci fata si sa arati ce poti!
      Cei pe profil tehnic si de sanatate reusesc mai repede, dar sa nu uitam ca fiecare provincie isi are economia, programele de emigrare si bugetul propriu!!!!!!!!! Succes sincer celor care sunt luptatori pentru ca usor nu este!

      Ștergere
  14. ce imi puteti spune despre firma de emigrare cu numele Via Canada din brasov avand in vedere ca am semnat niste acte in alb sub pretextul ca nu poate sa le completeze ca sunt virusi pe internet dar am platit taxa si am ajuns acasa si mi-am dat seama ca am fost pacalit.

    RăspundețiȘtergere
  15. Faceti-va singuri actele de emigrare ca nu este mare filosofie. Scutiti o gramada de bani si, in plus, va obisnuiti cu completatul documentelor oficiale canadiene. In Canada nu va mai fi nicio firma care sa va completeze voua documentele oficiale.

    Despre cea care scrie sub nickname-ul Tzipi, este bine ca cei care emigreaza in Canada sa se documenteze din mai multe surse de informare. Daca veti citi exclusiv blogul sau sfaturile date de aceasta Tzipi, nu veti mai emigra in veci. Deraierile nervoase, frustrarile, experienta personala negativa ale acesteia au origine patologica. Tzipi a descoperit si ea lumea abia cand a ajuns in Canada si nu pricepe nici acum cum este formata societatea asta in care traim. Mereu traieste cu impresia ca in Canada este Iadul, iar in UE este Raiul. Sa fim intelesi: in Canada nu este nici Raiul, dar nici Iadul. Este acelasi sistem ca peste tot si depinde de fiecare cum se acomodeaza sistemului. Ivatati foarte bine limba engleza/franceza, stapaniti bine meseriile ce se cauta pe piata muncii din Canada si nu veti pati ca Tzipi - mereu neacomodata si pribegind ca oaia capiata pe toate blogurile ca sa convinga lumea sa nu emigreze in Canada. Cosmarul canadian este numai in creierul ei si in faptul ca nu a reusit in 6 ani de cand se afla in Canada nici macar sa invete vreo meserie, sa gaseasca vreun job, si nici sa vorbeasca bine limba engleza. Traieste doar pe spinarea lui barbasu' si injura vartos sistemul canadian. Deschideti bine ochii cui cereti sfaturi de emigrare, sa nu cadeti in plasa deraierilor mintale ale unora. Ar trebui cei de la emigrari sa introduca teste psihiatrice eliminatorii si n-ar mai ajunge picior de psihopate in Canada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati foarte dur/a cu bietul sau biata Tzipi, sint oameni care se acomodeaza mai repede, si altii care au nevoie de mai mult timp. Exact cum am spus mai sus, trebuie sa stii ce vrei in primul rind de la tine, si apoi sa te pui pe treaba. Aveti mare dreptate in ceea ce scrieti, dar m-ati socat un pic, credeam ca doar eu sint mai impulsiva, mi se mai intimpla si mie sa tintesc dur si direct. Insa trebuie sa ne gindim ca poate persoana respectiva are probleme si multe motive datorita carora nu a reusit in Canada, si asta este intr-adevar de plins. Nu putem decit sa ne para rau, si, pentru viitorii Canadieni, sa invatam din greselile altora.
      Laura

      Ștergere
  16. I am working in the United States as an international worker but my contact expires soon. I am thinking of getting a similar job in Canada. What is the process for applying for a work authorization and where can I find jobs?

    RăspundețiȘtergere