21 august 2012

MAE cere Canadei ridicarea vizelor pentru români

Este un articol preluat de pe site-ul Gandul.info.  http://www.gandul.info/international/mae-cere-canadei-ridicarea-vizelor-pentru-romani-9967327

"


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, i-a solicitat, marţi, ambasadorului Canadei la Bucureşti, Philippe Beaulne, accelerarea procesului decizional intern din această ţară în vederea ridicării regimului de vize pentru cetăţenii români.
Potrivit unui comunicat MAE, Corlăţean l-a primit pe ambasadorul Beaulne într-o vizită de prezentare şi a a "reiterat", cu acest prilej, interesul prioritar al ţării noastre pentru eliminarea obligativităţii regimului de vize pentru cetăţenii români care călătoresc în Canada, solicitând accelerarea procesului decizional intern canadian pe acest dosar, în vederea asigurării, astfel, a egalităţii de tratament pentru toţi cetăţenii europeni.
Cei doi oficiali au discutat şi despre dialogul politic bilateral, sporirea investiţiilor canadiene în România, precum şi cooperarea în cadrul Francofoniei.
"Un accent special a fost pus pe continuarea cooperării pentru finalizarea unităţilor 3 şi 4 ale Centralei de la Cernavodă", se arată în comunicatul MAE.
Au fost abordate şi evoluţiile relevante din cadrul dialogului UE-Canada, iar Corlăţean a subliniat, în acest context, sprijinul politic pe care România îl acordă finalizării negocierilor cu privire la Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător dintre UE şi Canada, se mai menţionează în comunicat.
Autorităţile de la Ottawa au menţinut şi după aderarea României în 2007 la UE regimul obligativităţii de vize pentru cetăţenii români care călătoresc în Canada, fiind demarat încă din 2007 un proces de examinare cuprinzătoare a regimului de vize pentru noile state membre ale UE.
Cetăţenii canadieni sunt exceptaţi încă din 2002 de la obligativitatea obţinerii vizei de intrare în România pentru o şedere de până la trei luni.
Mai mulţi europarlamentari din România, Bulgaria şi Cehia au avertizat în octombrie 2011 că vor bloca în Parlamentul European adoptarea Acordului Economic şi Comercial Cuprinzător dintre UE şi Canada având în vedere că autoriţile de la Ottawa au continuat să menţină regimul obligatoriu de vize pentru cetăţenii celor trei ţări UE.
În Canada se află o comunitate de români estimată la cel puţin 200.000 de persoane."

7 comentarii:

  1. comentariile de pe situl de mai sus sunt suficiente

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ar fi bine sa nu mai trebuiasca viza...as vizita Canada,poate mi-ar trece prin cap sa si raman daca s-ar ivii ceva convenabil pentru mine. Partea proasta ar fi ca toti tiganii ar ajunge prea usor acolo si pe cand ajung si eu as constata ca fug toti de romani ca de dracu...deci tot nu as rezolva nimic...mai bine sa ramana ca si pana acum....eu o sa vizitez cand o sa am bani multi...da raman cu satisfactia ca nu ajung tiganii la furat si cersit pe acolo...parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ajung tiganii la furat, politia canadiana n-are decit sa-i aresteze, deporteze, etc. Ca asta-i jobul lor. Tiganii, ca si alte natii,a u dreptul al libera circulatie.
      Problema Europei este ca le-a permis tiganilor sa-si faca tabere la marginea oraselor, le-a permis sa cerseasca si sa stea ilegal pe teritoriul lor, dupa care tot ei sunt cei care arata cu degetul ca , ia uite, ce ne fac noua tiganii !
      Pai foarte bine iti face, daca ti-a placut sa primesti milioane de cocalari ilegali, care munceau la negru si foarte ieftin pe plantatia ta de capsuni !

      Ștergere
  3. Romania tot cere de vreo X ani incoace. De dat ....nu le o da nimenea :-):-):-) Si m as mira sa le o dea prea curand in conditiile in care in tara se intampla ce se intampla :-):-):-):-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa sa nu se ridice , sa ajunga acolo exact cine merita...

      Ștergere
  4. Mda..mare branza si cu viza asta ! Toti disperatii pleaca in Canada...sa fim seriosi, cine ar putea ar ramane in Europa de Vest...Canada e la padure versus Europa de Vest...va asteapta vremuri grele in Canada..unde o sa vi se 'niveleze creierele'...multi se intorc, multi raman ca nu mai au cum sa se intoarca (nu mai au bani sa isi ia casa acasa), iar putini reusesc acolo...trebuie sa indurati mult, mult, ca sa ajungeti la un nivel DECENT, adica putin peste Romania....nu cititi doar site-urile oficiale de emigrare, alea frumoase !..atentie !..cu stima

    RăspundețiȘtergere