12 septembrie 2011

A inceput scoala

Ei bine ieri a inceput un nou an scolar - de fapt primul pentru fiica mea cea mare.

Are tata o scolarita frumusica foc :









Si bineinteles si gradinarul cel mic




P.S. - LA ANUL CONTINUAM IN CANADA

5 comentarii:

  1. Exact, la anul continuati scoala aici.

    P.S: inceperea de an scolar e diferita fata de Romania. Nu te duci cu flori, nu este deschidere. Duci copilul la scoala si atit.
    Chiar rideam cu o romanca anul asta cind imi povestea ca mama ei care e in Romania, o intreba daca s-a pregatit pentru inceperea scolii a fetei care a inceput clasa 1, si a intrebat-o pe maica-sa pai ce pregatiri sa fac? - pai uniforma, flori la invatatoare....(nu e nevoie de nici unele...)

    Bafta scolaritei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa fie
    A promis ca ia premiul I

    Pai si acolo cand margeti cu flori si alte alea pe la invatatoare?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu flori niciodata. Se obisnuieste, dar nu e obligatoriu sa trimiti o mica atentie la invatatoare inainte de a lua vacanta de iarna, un fel de cadou de craciun. Ca si invatatoarele obisnuiesc sa le faca cadouri la copii de Haloween (care este 31 octombrie) le da pungute cu dulciuri, creioane si tot felul de nimicuri.
    Ce imi place aici nu e discriminare din partea invatatoarelor, nu se practica coruptia, etc. Trateaza toti copii la fel, nu conteaza patura sociala din care vine sau ce e mama sau tata. De fapt asta nici nu se discuta la scoala. In felul asta toti copii se simt bine la scoala, indiferent de etnie, culoare sau religie....O sa le placa la fetele tale aici.
    Cu toate ca nu se face nimic in prima zi de scoala, de obicei in urmatoarea saptamina dupa ce incepe scoala, si intodeauna au pus-o joi seara la ora 19, parintii, fara copii merg la scoala sa cunoasca invatatoarea, profesorii si clasa copiilor. De obicei intilnirea se face cu toata lumea in sala de gym si dupa ce vorbeste directorul sau directoarea scolii, prezinta in fiecare an profesorii, apoi fiecare invatatoare pleaca la clasa ei unde merg si parintii si e ca o mica sedinta asa, unde ea se prezinta si spune metodele ei de predare si cam ce va preda in acel an (ca aici moda este in fiecare an scolar au alta invatatoare) aici sint fiecare calificate pentru a preda un anumit an scolar, asta pina in clasa a 8a) Mai au si alte persoane pentru alte materii care le fac dar aproape toate materiile le fac cu aceiasi invatatoare. Din clasa a 9a cind merg la liceu e diferit, e ca la noi la liceu, fiecare profesor, preda o materie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari si bafta!!! Sa ia premiul cel mare!
    Pai, eu unul n-am ajuns cu asa ceva pe la invatatoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. @MMA - multumesc pentru sfaturi - cred o vor fi super folositoare acolo

    RăspundețiȘtergere