31 martie 2016

Schimbare si obtinere anumite acte in UK

Nu o sa schimb titlul blogului ,dar o sa postez experienta pe care o traiesc in UK.
Totul a inceput pe 20 iulie anul trecut.Dupa un zbor de 3,5 ore ,iata ca am aterizat pe pamanturi regale ,la Doncaster.Aici ma asteptau prietenii la care am stat prime 2 luni,in Middlesbrough.
Am venit in Anglia cu gandul de a ma face taximetrist - private hire - este genul de taxi care lucreaza doar pe baza de comenzi ,decu nu la ia-ma nene.
Asa ca a doua zi cum am ajuns am inceput demersurile pentru schimbarea permisului de conducere.
Am fost la posta ,de unde se obtine formularul D2 (pentru cei care sunt soferi profesionisti )si am platit 48 de lire taxa de preschimbare permis,am facut poze tip pasaport (se fac pe strada la orice auromat si costa 5 lire),am completat formularele si le-am pus in plic impreuna cu cec-ul de 48 de lire,poza,permisul de Romania si Cartea de identitate in ORIGINAL (pentru ca aici se lucreaza numai cu actele originale )si le-am pus posta ,platit 62 de penii timbrul.
Permisul nou de UK ,impreuna cu actele originale mi-au venit inapoi dupa exact 10 zile.
Pentru a devenii taximetrist in UK ,trebuie sa dai doua teste ,sala si traseul.Am fost la Consiliul din Stockton On Tees ,unde isi are sediul firma pentru care lucrez ,pentru a lua formularele necesare obtinerii licentei.
Dupa cateva zile m-am programat telefonic pentru a obtine National Insurance Number (N.I.N.) numar fara care nu poti sa lucrezi in UK. Am fost programat a doua zi la interviu la Job Center in Newcastle.A fost un scurt interviu de 10 minute ,a verificat permis ,buletin ,pasaport ,intrebat de ce imi trebuie NIN ,semnat formulare ,si asta a fost totul.NIN-ul mi-a venit prin posta in 3 saptamani.

6 comentarii:

 1. Bravo, Cataline ! Nu ne spui si impresii din viata de taximetrist ? Ceva pareri despre viata din Anglia ?

  RăspundețiȘtergere
 2. In canada ai mai ajuns?? daca esti in Anglia fa ce poti si ramai acolo. Vorbesc dupa 5 ani de Canada si nu fac altceva decat sa regret ca nu am incercat in Europa.

  RăspundețiȘtergere
 3. In canada ai mai ajuns?? daca esti in Anglia fa ce poti si ramai acolo. Vorbesc dupa 5 ani de Canada si nu fac altceva decat sa regret ca nu am incercat in Europa.

  RăspundețiȘtergere
 4. https://backcountrycanadatravel.com/why-moving-to-canada-is-a-bad-idea/

  RăspundețiȘtergere