20 octombrie 2011

Imigrantii - o amenintare ???

Intr-un articol aparut saptamana asta pe site-ul http://www.immigrer.com/ , imigrantii sunt vazuti ca o amenintare pentru les Québécois.Cel putin asa considera 42% dintre cei intervievati ,fata de 39% , care considera sosirea imigrantilor ca un plus adus societatii canadiene.
Acum intrebarea se pune in felul urmator: oare cati la suta dintre cei 42% care au spus ca imigrarea dauneaza societatii, au fost odata, la randul lor, imigranti ????

Iata si articolul original si link-ul unde poate fi gasit :

http://www.immigrer.com/actualite/4693/42-pour-cent-des-quebecois-voient-les-immigrants-comme-une-menace

"42 % des Québécois voient les immigrants comme une menace
par Laurence Nadeaule 15/10/2011


Selon un sondage de Hebdos Québec et de Léger Marketing, 42 % des Québécois perçoivent les immigrants comme une menace pour la culture québécoise. À l'inverse, ils sont 39 % à envisager comme l'arrivée des immigrants comme un enrichissement. Cette enquête intitulée «Découvrez le vrai visage du Québec» a été menée auprès de 29 000 personnes de 150 localités différentes afin de brosser un portrait de la tolérance des Québécois, notamment à l’égard des immigrants.Ces résultats permettent de mettre en évidence des différences majeures entre différentes villes québécoises. En effet, c’est à Sainte-Agathe-des-Monts/Val-David que les répondants sont le plus nombreux à considérer l’immigration comme une menace, soit à 60 %. Alors qu'à l’opposé, ils sont à peine 8 % dans la ville de Mont-Royal sur l'île de Montréal.Sur la question des unions interculturelles, près d’un Québécois sur deux (47 %) assure qu’il serait heureux si son enfant lui annonçait son mariage avec une personne d’une origine ethnique différente de la sienne. Alors que 44 % des Québécois affirment qu’un tel choix les dérangerait.La marge d’erreur de ce sondage en ligne est de 0,58 % à l’échelle provinciale, 19 fois sur 20, et de 6,9 % à l’échelle locale, également 19 fois sur 20."

14 octombrie 2011

Un alt blog interesant

Am gasit un alt blog foarte interesant al unui emigrant - locuieste in Windsor - Ontario si este de aproape 4 ani in Canada .Nu scrie foarte des dar este ok.

http://universulmeumagic.blogspot.com/

O sa il adaug si la lista mea de bloguri

13 octombrie 2011

Muzica buna 5

Saptamana asta 2 melodii care au fost in top in clubul unde lucrez.

Nick Kamarera & Alinka - Get A Life (Mama Yette)




Grasu XXL - "LaLa Song" feat Guess Who (videoclip)



Si bonus o super piesa a anilor '80:

Europe - The Final Countdown

5 octombrie 2011

Au trecut 6 luni

Iata ca este 5 octombrie si se fac 6 luni de cand a fost emis cec-ul, care se pare ca inca nu a fost incasat de catre VIENA . Iata raspunsul primit azi de la banca

Banca Comerciala Romana
Serviciul InfoBCR

Stimate Domn Toma,

Va multumim pentru mesajul trimis.

Dorim sa va informam ca, in prezent, CEC-ul cu nr. xxxx nu a fost incasat de catre beneficiar.

Ramanem la dispozitia dumneavoastra pentru orice informatie complementara.

Pentru orice alte intrebari sau nelamuriri puteti contacta serviciul InfoBCR, disponibil zilnic intre orele 8:00-22:00, prin apelarea telefonica a Contact Center BCR la numerele de telefon: 0800 801 227 (apelabil gratuit din orice retea nationala) sau 021 407 42 00 (apelabil din toate retelele la tarif normal), apasand tasta 1 pentru limba romana, ulterior tasta 2 pentru InfoBCR Persoane Fizice, sau prin e-mail la adresa contact.center@bcr.ro.

Cu respect,

Ionut Ipingau
InfoBCR

Asa ca de acum trebuie sa asteptam CEC-ul pentru reinoire.
Greu mai merg, foarte greu .......

3 octombrie 2011

Tabel nou cu candidatii

A fost creat de catre paradise3net, unul din urilizatorii forumului montreal.ro un nou tabel pentru a calcula mai usor timpii de procesare.
Este foarte usor de utilizat
Introducerea datelor se face aici:

http://5oclockrock.ro/canada/upload.php


pentru a vedea datele introduse de utilizatorii acestui forum, veti avea nevoie de un user si o parola (aceeasi pentru toata lumea):
User: Canada
pass: Montreal